Storbyferie

Tips til New York

Jeg har været så heldig at være i New York to gange. Den første gang jeg var der var med min familie i 10 dage i vinterferien 2015. Den 2. gang jeg var der var med min skole, hvor jeg havde frivilligt valgt at have et undervisningsforløb i leadership uden for skoletiden. Der var vi i USA i 2 uger, og den ene uge var vi i New York i efteråret 2016 i forbindelse med kurset. Jeg vil derfor komme med gode råd til New york

New york er min yndlings by og min drømme by! Desværre er det bare meget dyrt at bo fast på manhattan, så lige nu drømmer jeg bare om at besøge den igen! 😉

Hvornår skal man rejse til New York?

I forhold til første gang jeg var i New York i en vinterferie, så var det meget koldt, da det virkelig kan blive koldt om vinteren i New york! Men når det så er sagt, så var der også rigtig mange gode ting ved det. Flybilletterne og sådan noget er billigere i vinterferien frem for de andre ferier. Der var nærmest ikke kø til seværdighederne og når der var så var det korte køer. Hvilket jeg har hørt og læst, at der kan være meget lang ventetid, hvis man f.eks. er der en sommerferie. Der var derfor ikke behov for at have booket en masse ting i forvejen, hvilket var virkelig rart, fordi nogen ting finder man først ud af, at man kan vil opleve, når man er der. Der er jo så mange muligheder for oplevelser.

Det var også fantastisk, at se Central Park, hvor der var sne. Det var smukt på sin egen måde. Der er også god undskyldning for at drikke en masse varme to-go drikke eller have cafe stops med varme drikke. Så selvom det var koldt, så var det altså en rigtig god oplevelse!

En anden oplevelse

2. gang jeg var der var det ugen før efterårsferien, hvor der faktisk var ret varmt, så hvis man havde jakke på, så var det en forårsjakke/overgangjakke. Det var også helt fantastisk, at opleve central park, hvor der ikke var sne, og hvor solen skinnede. Men hvis man ikke havde booket tingene på forhånd, så skulle man regne med en længere ventetid. Jeg synes, at de to årstider havde hver deres fordele, så jeg mener, at man skal vælge efter hvilke ting der er vigtigst for en.

Jeg drømmer virkelig også meget om at opleve byen, når det er forår og jul. Da det helt sikkert også har sin charme!

Hvor skal man bo?

Hotellet som vi boede på hedder Park central hotel . Jeg vil gerne anbefale hotellet, da jeg virkelig synes, at det var et godt sted til prisen. Vi kunne næsten gå rundt til det hele, da vi boede så centralt. Det ligger lige ved Central Park, som du bestemt bør besøge –  og 5 min. fra Times Square gående.
Jeg kan anbefale, at man bestiller i god tid, da priserne ofte stiger – og hotelpriserne er meget høje i forvejen. Og den høje dollarkurs hjælper bestemt ikke på det.

Hvad skal man se?

Det kommer jo meget an på hvor meget tid man har i byen, da jeg har haft en del dage de gange jeg har været der. Men her er nogle, som jeg synes var store oplevelser

På billedet herunder ser du Ground Zero, hvor jeg virkelig vil anbefale, at man også ser det nye museum. Det er virkelig et museum, som er lavet utroligt spændende og meget rørende. Det gjorde helt ondt i hele kroppen at gå rundt derinde, da det virkelig er lavet så man kan få et indblik i den tragiske historie. Hvis du kun har få dage, så spring Modern art over og vælg det her i stedet. Det vil du ikke fortryde.

Ud over det synes jeg selvfølgelig, at man skal tage på en sejltur for at se Frihedsgudinden, men det er virkelig også en oplevelse tage turen over på Liberity island, hvor Frihedsguiden ligger og Ellis island, som er den ø, hvor immigranterne kom til. Man kan tage med en færge, hvor man kan se begge øer på samme tur.

Drømmerejser

Man må heller ikke snyde sig selv for en shoppetur på Fifth Avenue . Sørg for at få sparet en masse penge sammen! Hvis du også er lidt af en “shopaholic” 🙂

Rejsedestinationer

Vi tog også to dage i turistbusserne, hvor man øverst kan se hele byen med åben tag. Synes man fik et godt billede af byen de første dage på den måde. Vi kørte også en night tour. Hvis man har færre dage, så vil jeg nok anbefale, at man kun bruger en dag på det. Vi kørte med busselskabet Big Bus. Du kan ikke undgå at se dem, da de står rigtig mange steder på gaden og prøver på at sælge ture.

En af de helt store oplevelser var også at gå over Brooklyn Bridge. Vi var så heldige med, at det hele timede sig sådan, at vi på vejen hjem så solen gå ned over frihedsgudinden og Manhattan. Det var en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse. Hvis du har mulighed for det, så gør det på den måde.

Tips til New York

Gran Central Terminal er helt sikkert også et besøg værd, selvom man ikke skal med transport der fra. Det er en meget smuk station, hvor der mange film der har scener, som er optaget der.

I New York er der et kæmpe udvalg af restauranter fra hele verdenen. Prøv et køkken, som du måske aldrig har prøvet.Vi prøvede mange forskellige restauranter. Kan helt klart anbefale at prøve thaimad. Det er billigt, og det smager rigtig godt. Det virkede til at der var rigtig mange gode restauranter også til okay priser i Upper East Side, vi fandt dog desværre først ud af det til sidst.

Hvis du elsker macarons eller gerne vil prøve at smage dem, så kan jeg anbefale Ladurée. Det er et rigtig hyggelig luksusbageri.

Tips til New york

Rooftop biograf var en helt fantastisk oplevelse for mig, så det kan anbefales!

Rooftop biograf Newyork

Siden er under redigering, men der kommer en opdateret snart.