Højskole i udlandet

Gode råd til dit sabbatårsrejse

Står du og skal have sabbatår, og vil gerne ud at rejse, men er i tvivl om hvor og hvordan du skal rejse?

Jeg har en storebror der havde været på højskole i udlandet til New Zealand og Thailand med Dansk Studie Center. Han havde en fantastisk tur. Dermed blev jeg motiveret til, at jeg også ville på sådan en tur. Jeg valgt derfor også at tage på højskole i udlandet. Da jeg havde bestemt lang tid i forvejen, at jeg gerne vil afsted, så valgte jeg, at bestille et års tid før jeg skulle afsted. Det behøves man dog ikke! Jeg valgte lande med udgangspunkt i nogle lande jeg gerne ville til, men fordi jeg elsker at rejse så meget, så er der rigtig mange lande på min rejse bucketliste.

Jeg valgte dermed lande på baggrund af hvad der var længst væk, da jeg vidste, at det var der jeg havde mulighed for at se de lande, da det er dyrt at komme dertil, og man skal samtidig have lang tid til at rejse, da det tager rigtig mange timer at komme derhen. Jeg valgte derfor at tage 3 måneder til Australien, New Zealand og fiji, da der var mange af de andre lande som jeg overvejede, hvor man bedre kunne tage af sted 10-14 dage og nå at se meget og nemt komme tilbage igen. Hvis du har det på samme måde og ønsker at se disse lande, så vil helt klart anbefale disse lande, da det bestemt er lande der skal ses mindst en gang! Men der er også lande der er billigere at tage til og som helt sikkert også er spændende, så man skal gøre det der er det rigtige for en selv, ens interesser og økonomi. Men hvis du er i tvivl, men du har lyst, så vil jeg helt klart anbefale at gøre det! Man lærer så meget af meget af hele oplevelsen, som jeg vil komme meget mere ind på løbende samt give gode råd til pakkeliste, oplevelser og økonomi. Jeg føler, at det mest sigende citat i denne sammenhæng er ”at rejse er at leve”. Jeg har aldrig hørt nogen sige, at de fortrød, at de tog afsted, men jeg har hørt en del sige, at de fortrød de ikke gjorde det eller bare tog ud at rejse i det hele taget i deres sabbatår. Men husk, at de anbefalinger og råd der vil komme er ud fra mine egne erfaringer, så det er ikke et facit.

Gode råd til Australien|højskole i udlandet
Nyder udsigten til verdens 2. bedste strand (whitehaven beach, Australien)
Gode råd til New Zealand|højskole i udlandet
New Zealand
Gode råd til fiji|højskole i udlandet
En af de skønne øer på Fiji